events

Jul og juleskib

Selvfølgelig kommer julemanden sejlende – det ved alle børn. I hvert fald børn i Løgstør.

Julen er (muslinge)hjerternes fest

Lystænding og sejlende julemand

Lystænding og julehandel

Hele byen kommer til at summe af jul fredag den 29. november i Løgstør. I løbet af eftermiddagen og aftenen vil der være julemusik, vægtere, muslingetog og nisser. Klokken 17.30 tænder vi det fire meter høje lys-juletræ, så byens smukke julebelysning bliver komplet. Til det får vi hjælp af julemanden, som også uddeler 100 slikposer efterfølgende.

Ud over det store juletræ vil der naturligvis være lys i wirerne med julestjerner og lys i den ikoniske musling, som også er et oplagt motiv til årets julefoto. Igen i år pynter vi de sorte huse i hovedgaden, så de oser af julestemning. Husene er efterhånden blevet et fast element i byens arrangementer, og vi håber, at både store og små vil tage et smut forbi og lade sig fange af stemningen.

Traditionen tro kan man også købe sit juletræ hos FDF’erne. Der vil også være en skattejagt efter julefigurer i byens butikker, som udløser et diplom. Jagten starter i Zjoos.

Julemanden kommer sejlende

Vi byder vores gode gamle julemand velkommen, når han søndag den 15. december kommer sejlende med hele sit nissefølge til verdens ældste juleskibsshow. Det er en dag, der samler børn og voksne, og hvor tidligere beboere vender hjem på besøg – mange har næste generation forventningsfulde julegæster med.

Dagen er fyldt med traditioner. Lige fra nisseorkestret på julemandens skib, og sangene de spiller, til politibetjenten i uniformen, som leder brandbilerne sikkert op i byen. Traditionen tro er det også i år Løgstør Handel, der sørger for at koordinere, at byens, egnens og gæsternes børn kan nyde julemandens selskab og de lækre karameller, som han og hjælperne sender ud til børnene.

Kl 13.00 lægger julemanden og hans følge til ved kajen ud for Løgstør Badehotel – Hotel Du Nord. Her bliver han modtaget af de mange fremmødte og de store brandbiler, der skal køre ham og nisserne op i byen. Eskorteret af politiet og musik går optoget til Østerbrogade, hvor de skønne julemænd og –kvinde kaster karameller ud til børnene.

Arrangementet er støttet af et væld ildsjæle: Handelsstandsforeningens medlemmer, nisseorkesterets mange musikanter, Løgstør FDF, Falck og politi, der alle bidrager frivilligt med timer til arrangementet.

 

Om Jul og juleskib

Lystænding 29. november 2024
Lystænding af juletræ 17.30 og åbent til 20.00

Juleskib 15. december 2024
Julemanden kommer sejlende med sit følge kl. 13.00. Efterfølgende optog gennem byen.

Tak til dem, der gør juleskibet muligt 2023:
Spar Nord
Sparekassen Danmark
Karen og Niels Møller Christensens Fond
Aggersund og Omegns Borgerforening
Løgstør Handel

 

 

Muslingefestival

Billeder fra festivallen

Juleskib

Program

11.30 Julemanden og hans følge starter i Aggersund aktivitetshus kl 11.30 med julehygge, inden de sejler mod Løgstør

13.00 VELKOMST PÅ HAVNEN ved kajen foran Hotel Du Nord

13.10 JULESKIBET ANKOMMER med julemand og nisseorkester

Efterfølgende optog med muslingetog og beredskabets biler.

Julemanden kaster med karameller.

Vi har mange events i Muslingebyen året rundt