Kanalfogedens muslinger i tomat

Videregivet af Karen Skovbøll Jensen

Ingredienser:

1 kg friske limfjordsmuslinger
1 fed hvidløg
1/4 porre i tern
1/4 gulerod i tern
1/2 dl. fløde
1½ spsk. tomatpure eller to blendede, friske tomater
Evt. krydderurter

Muslingerne renses for sand i rigeligt vand - evt. skæg fjernes. Ødelagte muslinger kasseres og det samme gør åbne muslinger, der ikke lukker sig ved et hårdt slag. Urterne hakkes i fine tern og svitses af i smør i en gryde. Tomaten tilsættes og derefter hvidvin, som koges ned. Fløden tilsættes og til sidst muslingerne. Krydres med salt, peber og evt. krydderurter.  Muslingerne dampes under låg i ca. 7 min. - til de er åbne. Muslinger som ikke åbner sig under dampningen kasseres.

Server straks med brød og smør.

God appetit!

Læs om, hvordan man selv plukker og tjekker muslinger her.

 

 

Share

Kontakt os...

Muslingebyen
Kanalvejen 40
9670 Løgstør
+45 98 67 18 05 

Løgstør Handelsstandsforening - klik her:

Medlemmer & Bestyrelse                                                               

Smag på Løgstør folder

forsidesmagpåløgstør2016104x147