Muslingehøstfest

Muslingehøstfest 2018

Næste gang, der er Muslingehøstfest, er lørdag den 7. april 2018.

Muslingerne kommer 

Imens Limfjordsmuseets båd sejler ind til Løgstør Havn ved Kunsttorvet med årets første muslingehøst, bliver den mødt af tonerne fra Limfjordsmuseets shantykor, der synger høsten ind med traditionelle sømandsviser om livet til søs. Når skibet har lagt til kaj, bliver sækkene med muslinger bragt op til Muslingelaugets oldermænd, der sidder klar til at prøvesmage muslingerne for at sikre sig, at kvaliteten kan godkendes – og forventningerne til muslingernes kvalitet er store. Limfjordsmuslinger er nemlig noget ganske særligt, da der i Limfjorden findes næringssalte og mineraler, der påvirker smagen og giver den et lille ekstra pift. Mens oldermændene smager på høsten, venter det begejstede publikum i spænding på deres dom. Godkendelsen af muslingernes kvalitet angives ved, at oldermændene slår på klokken to gange, hvorefter høsten, ledsaget af tonerne fra Løgstør Street Paraders, fragtes op til Østerbrogade med hestevogn.

 

Gastronomi på højeste niveau

Ved ankomsten til Østerbrogade står byens gastronomer klar til at lave deres yndlingsretter med muslinger, og så er det gæsternes tid til at nyde godt af høsten. Tilberedningen foregår i gryder over åben ild – og der bliver rig mulighed for at smage på lækkerierne. Desuden uddeles gratis friske muslinger sponseret af Vilsund Blue, og der lægges derfor kraftigt op til, at gæsterne selv skal prøve kræfter med muslingekogekunsten hjemme i deres eget køkken. Måske man endda kunne tænke sig at prøve kræfter med en af de lækre opskrifter fra Muslingehøstfesten. En ting er sikkert: er der brug for råd, idéer, opskrifter mv., så har byens kokke en masse at dele ud af. Desuden vil det bugne af tilbud i byens butikker, der holder åbent helt til kl. 15:00 i dagens anledning, samt musikalske indslag under hele arrangementet, bl.a. fra Løgstør Street Paraders.

 Så kom og vær med til en hyggelig og traditionsrig dag i Løgstør, hvor vi sammen skal fejre byens vartegn!

Program for dagen

Kl. 10.45: Limfjordsmuseets shantykor synger sømandsviser på Kunsttorvet og skaber den rette stemning 

Kl. 11.00: Limfjordsmuseets båd ankommer til Kunsttorvet med årets første høst. Muslingelaugets oldermænd sidder klar til at bedømme høsten ved ankomst.

Kl. 11.30: Høsten fragtes op til Østerbrogade i hestevogn ledsaget af Løgstør Street Paraders.

Kl. 12.00 – 14.00: I Østerbrogade vil byens kokke tilberede smagsprøver på muslinger og akvavit. Desuden vil der være musikalske indslag, og masser af gode tilbud i byens butikker, som har åbent til kl. 15.00.

 

Klik på billede for at se video:

IMG 9471300x150

 

Share

Kontakt os...

Muslingebyen
Kanalvejen 40
9670 Løgstør
+45 98 67 18 05 

Løgstør Handelsstandsforening - klik her:

Medlemmer & Bestyrelse                                                               

Smag på Løgstør folder

Smag på Løgstør 2017104x145