Rapport om Muslingefestivalen 2016

Til årets Muslingefestival fik VisitVesthimmerland udarbejdet en detaljeret brugerundersøgelse blandt gæsterne på festivalen. Formålet var at give gruppen bag Muslingefestivalen indsigt i gæsternes ønsker for festivalen, så festivalen kan optimeres til glæde for alle de fremmødte.

Få tal og struktur på festivalen

Gruppen bag Muslingefestivalen er meget taknemmelige for det store arbejde, VisitVesthimmerland har lagt i opgaven og er meget glade for at se, at flere af de punkter, som gæsterne anfører som mangelfulde eller problematiske, også er nogle punkter som gruppen havde analyseret sig frem til i en evaluering efter årets festival. ”Så vi er ikke helt galt på den, når vi vurderer vores gæsters ønsker og behov” fortæller formand Holger Pedersen ”men ikke desto mindre er det meget rart at få sat tal og struktur på det – og det er det VisitVesthimmerland har hjulpet os med. I tre dage havde de to personer til at gå rundt på havnen og professionelt interviewe gæsterne. Det er jo ikke en opgave, vi selv kan løse”.

Kom med kommentarer

VisitVesthimmerlands medarbejdere lavede i alt 128 kvalitative interviews med turister til festivalen. Lokale fra Løgstør blev ikke medtaget i undersøgelsen, da der var fokus på, hvad turisterne vægter ved festivalen. Er der lokale, der har meninger om Muslingefestivalen, modtager gruppen bag festivalen meget gerne dem også. De kan sendes pr. mail til koordinator Line Myrup Gregersen på Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!.
Resultaterne af brugerundersøgelsen giver retningslinjer og tendenser, som kan bruges i forbindelse med det fortsatte arbejde med Muslingefestivalen.

Flere muslinger

Noget af det, der blev klarlagt i undersøgelsen, er, at 49% af gæsterne er tilfredse med udbuddet af muslinger, og eftersom de små skaldyr er det bærende element i festivalen, er det bestemt et af de udviklingspunkter, som gruppen vil arbejde med. Til festivalen 2017 vil der være et meget større udbud af forskellige muslingeretter på menukortet.
En meget glædelig oplysning fra rapporten er, at 75% af de adspurgte synes, at festivalen lever op til deres forventninger, mens kun 3% var skuffede i forhold til deres forventninger, og at 85% af dem, der har været på restaurantbesøg i Løgstør enten var tilfredse eller meget tilfredse med deres oplevelse på spisestedet. Det er da bestemt tal, som Løgstør kan være stolte af.

Bliv lidt længere

Et sted, hvor der også skal arbejdes for at ændre på forholdene, er længden på gæsternes ophold i byen. Hele 52% af de adspurgte er endagsturister i forbindelse med Muslingefestivalen. For at skabe mere omsætning for overnatningserhvervene i byen er det vigtigt at have fokus på, hvordan man kan få gæsterne til at blive nogle dage i byen – og dermed bruge flere penge under deres ophold til gavn for mange forskellige erhverv i byen. Det kan bl.a. gøres gennem at lave pakketure, hvor gæsten køber ophold og oplevelser i en samlet pakke.

Mere information

En anden vigtig lærdom i forbindelse med rapporten var, at hele 66% af de adspurgte var førstegangsbesøgende til festivalen. Det betyder, at der bør være et væsentligt højere informationsniveau på pladsen om, hvad man finder hvor, hvor man køber billetter osv. Til festivalen 2016 havde Muslingefestivalens informations-crew fået lov at etablere et meget velfungerende informationskontor i VisitVesthimmerlands lokaler, og de mange gæster, der besøgte stedet, fik en professionel og god service. Men de øvrige gæster på pladsen manglede tilsyneladende informationer, og det arbejder gruppen på at intensivere i 2017. Det kunne være med informationsfolk gående på pladsen – klar til at svare på gæsternes spørgsmål.

Alt i alt var rapporten fyldt med nyttige, lærerige og positive evalueringer, som gruppen bag Muslingefestivalen kan arbejde videre med. Der skal lyde en stor tak til VisitVesthimmerland for arbejdet.
Ønsker du at læse hele rapporten, så se den her Muslingefestival_FÆRDIG_-_web1.pdf

Share

Kontakt...

Muslingebyen
Kanalvejen 40
9670 Løgstør

+45 98 67 18 05

Ordner auf Løgstør

Smag på Løgstør folder