Aktiviteter

Brodrejning

I juli måned åbner og demonstrerer Limfjordsmuseet drejebroen hver torsdag aften kl. 20.00. Alle er velkomne til at være med. Der kan altid bruges lidt ekstra hjælp på håndsvinget, der drejer den ca. 25 tons tunge bro.

 Drejebroen over Frederik VII's Kanal blev indviet i 1861 samtidig med kanalen.

Broen gav adgang for gående og kørende ikke blot til kanalfoged-boligen, som i dag huser Limfjordsmuseet, men til hele tangen mellem kanal og fjord.
Dengang var der både græsning og høslætarealer på tangen.

 

Da Frederik VII's Kanal lukkede i 1913 var der ikke længere grund til at åbne broen, som langsomt gik i forfald. Broen er konstrueret af havneingeniør Reimers og bygget af De Smithske Jernstøberier i Aalborg.

 

Der er tale om en tidstypisk, nittet jernkonstruktion, som præsenterer sig meget markant som en forlængelse af kanalfogedboligens midterakse.

 

I lukket tilstand lægger broen an mod to murede tilkørsler, i åben tilstand skærmes den af to duc d'alber (pælekonstruktioner) der står i vandet i kanalens sydside. 

Broen kan via en tandhjulsudveksling åbnes ved hjælp af et håndsving midt på brodækket. Enkelte originale konstruktionstegninger er bevaret på Limfjordsmuseet.

Share

Kontakt os...

Muslingebyen
Kanalvejen 40
9670 Løgstør
+45 98 67 18 05 

Løgstør Handelsstandsforening - klik her:

Medlemmer & Bestyrelse                                                               

Smag på Løgstør folder

Smag på Løgstør 2017104x145