Lysfest i Løgstør

I anledningen af Luciadagen og Løgstør 500 år er Løgstør Skoles SFO, børnehaverne i Løgstør, Løgstør Handelsstandsforening og Løgstør Kirke gået sammen om at lave en smuk og hyggelig lysfest med fakkeloptog, skumringsgudstjeneste, luciaoptog og suppe.

På Luciadag tirsdag den 13. december inviteres alle til at deltage i lysfesten. Kl. 16.00 samles børnene fra Løgstør Skoles SFO og børnehaverne ved Løgstør Skole. Herfra går de i fakkeloptog fra Bøgevej via stien til Granlyvej til Sønderport og ned gennem byen. Løgstør Handelsstandsforening har sponsoreret faklerne til optoget.
Selvom det er børnene, der laver optoget, opfordres alle til at støde til optoget og følges med børnene på ruten ned til kirken. Optoget går gennem Østerbrogade, Jernbanegade og forbi Bøgely, så beboerne her også har mulighed for at nyde det smukke syn. Optoget slutter ved Løgstør Kirke, hvor der kl. 17.00 er skumringsgudstjeneste. Løgstør Skoles Kor og FDF deltager med indgangs- og udgangsbøn samt Luciaoptog. Efter gudstjenesten er der suppe til alle fremmødte. Alle er velkomne til at være med.

Lucia er en italiensk helgeninde, som led martyrdøden. Hendes helgendag er den 13. december, som i den julianske kalender var årets korteste dag. Lucia kommer af det latinske 'lux', som betyder lys.

Ruten børnene går er her:

 

Luciaoptog rute 2016

Share

Kontakt os...

Muslingebyen
Kanalvejen 40
9670 Løgstør
+45 98 67 18 05 

Løgstør Handelsstandsforening - klik her:

Medlemmer & Bestyrelse                                                               

Smag på Løgstør folder

Smag på Løgstør 2017104x145